19.4.2010

Elämää pottupellossa


Daimi sairastaa.. :( Tai no sairastaa ja sairastaa, mutta alkaa hormoonit heitellä siihen tahtiin häränpyllyä että varattiin aika sterilointiin. Valeraskauksia oli jo muutama lievänä ennen pentuja, mutta nyt pentujen jälkeen on kyllä homma levinnyt käsiin.. Oli pentujen jälkeisten juoksujen jälkeen VAHVASTI valeraskaana ja nyt tuo merkkailee jälleen.. imetti tosiaan tennispalloa ja kun se vietiin pois, niin jopa pyykkikorista poimittu sukka kelpasi pennuksi. Ei auttanut vaikka aktiviteetit lisäsi maksimiin.. Muutoinkin Daimi käyttäytyy kuin kiimainen uroshirvi, astuu kaikkea mikä hyvältä tuntuu ja ärisee kaikille kaikesta. 6.5.2010 on aika omalle lekurille sterilointiin, toivottavasti nyt saadaan Samun kanssa työhommat järjestettyä niin, että saadaan oikeasti mammakoira leikkaukseen vietyä tuolloin. Kurja nähdä rakas ystävä tuossa kunnossa :(

Keesillä puolestaan on kaikki vallan mainiosti, pentukoira kasvaa ja kehittyy. 8kk:n iässä säkää n.58cm ja painoa apauttiarallaa 20kiloa, se on pelkkää lihasta koko pentu ;) Treeneissä hallikausi loppuu kohta ja aletaan ensi kuussa siirtymään ulkotiloihin treenaamaan. Hoksasinpa muuten tuossa äskettäin, että 23.5. on okk:lla agikisat ja sattumoisin meillä on silloin ne tokokisat Keesin kanssa.. ja kun agi- ja tokokentät ovat melkeinpä vierekkäin, niin mahtanee olla aikamoinen häiriö pentukoiralle maata paikallaolossa agikentällä tapahtuvan rallattelun aikaan. Hipheijaa. Harkinnen vielä kerran, että mennäänkö sittenkään tuolloin kisaamaan.. Vaan senpä näkee sitten, kun ollaan tovi ulkona treenattu ja agihäiriöt koettu :)

Ensi viikonloppuna meillä on Keesin kanssa Theo Kroezenin koulutus a'la Pohjoisen Belgit. Theo on belgiharrastelija Hollannista, joka on pari vuotta asustellut Suomessa. Saapa nähdä irtoaako Theolta millaisia vinkkejä ja vinkeitä meidän treenieloon :) Sunnuntaina olis vissiin jossain päin Oulun aluetta taas match show, katelaan käydäänkö sieläkin. Eilen meinaan tuli taas koirakansalaisen taitoja käytyä harjoittamassa mätsäreissä Keesin kanssa. Pentukoira oli vallan pätevä peli ja ekasta kehästä mukaan irtosi punainen nauha, toisesta kehästä 1.sijoitus ja menolippu bis-kehään. Kaiken kaikkiaan 44pentukoiraa oli opettelemassa kehäkettuilua. Pentujen bis-kehästä 2sija ja sylillinen rompetta kotiin vietäviksi (mm. pari pokaalia, ruusuke, 10e lahjakortti Tassulan Puotiin - jes, saadaan pieni satsi vaikka neuta pakaseeseen - sekä 4kg:n säkki nappulaa :) Hyvät mittelöt oli SPL Etelä-Oulu järkännyt :) Bis-kehän tuomarisetä Jari Laakso oli vallan mukava tapaus, samaa mieltä oltiin mm. nykysuomen belgikannasta ja jalostuksen määreistä. Keskustelu loppui jotakuinkin lauseeseen "mitäpä sitä turkilla metsässä tekee" ja tätä mieltä minäkin olen. Edi-siskokin kävi eilen mätsärikehässä ja tosi kivasti meni heilläkin! Sininen nauha, mutta tosi hienosti Edi kehässä käyttäytyi! Ei ollut mörköjä ollenkaan :) Hyvä Emma, loistavasti olet saanut pöhinät ja pakittelut pois penikalta! :)

Tämmöistä eloa meidän pottupellossa, kesä tulee kohisten ja koirat nauttii kun saavat painaa metsissä 110-lasissa peräkanaa hurjasti äristen :) Pitänee hommata jostain videokuvaa tyttöjen leikeistä, vallan huvittavaa seurattavaa. Kertoilen sitten kuinka Daimin leikkaus sujui, kun se päivä tulee ajankohtaiseksi.

Ei kommentteja: