18.11.2009

Nomen Est Omen


Tuo leijonanharjaksella varustettu poju yllättää kyllä päivä toisensa jälkeen. Jätkä on "työnimensä" mukaisesti oikea KINGI, turkkia on enemmän kuin Daimilla ja jätkä on onnistunut kapuamaan koiralauman hierarkiassa reilusti tyttöjen yläpuolelle. Pojat määrää ja tytöt häärää (vaikka ihmisillähän se on toisinpäin, eikö vaan?) :) Poitsu on tosiaan kasvattanut aikamoisen talviturppaan itseensä, jos Keesi on tuollainen pieni pumpulipallo niin Kendo on kyllä jo pumpulivuori.. Jätkä on tuossa muutaman kerran harjoittanut ison pojan eloa paitsi astumalla ja alistamalla sisartaan ja emoaan reilu meininki-hengessä, mutta lisäksi nostamalla kinttuaan pissatessaan. Ensi viikolla, 23.11., tuleekin ikäkuukausia täyteen 4, joten ei Kentsu turhan myöhään ainakaan meinaa isoksi pojaksi ryhtyä. Vaan kyllä se suurimmaksi osaksi silti pissailee kuin neitikoirat, siististi puolikumarassa.

Keesi-piskuinen aloittaa tänään isojen tyttöjen työt, kun aloitellaan pentutottis OKK:n riveissä. Hallilla ollaan nyt viikoittain käyty ihmettelemässä agiliitäjien sekä hallin yhteisääniä, eikä pientä pentukoiraa voisi vähempää mikään haitata. Keskittyy vaan lihapulliin sekä hanskan retuuttamisiin. Vähän ne isot ja hirmuiset koirapedot hallilla meinaa hirvittää, jos liian likelle sattuvat, hurja murina ja hampaiden vilauttelu onkin tässä tilanteessa Keesin pelastus.. Pedot kun katoavat järkytyksestä kauemmas. Edistystä tässäkin tosin on tapahtunut, hurja haukkuminen on vaihtunut matalaksi murinaksi, ei enää vissiin ihan niin kovasti pedot jännitä :) Murinasta huolimatta toiset koirat kiinnostavat ja uteliaisuus voittaa aina: kaikista on tullut kavereita, vaikkakin hallilla niiden kanssa ei leikitäkään - siellä me tehdään töitä :) Töistä puheenollen, Keesi yllätti eilen kun mentiin hallille reilu 30min. ennen Daimin agiliitotreenejä.. Päätin käyttää tyhjää hallia hyödyksi ja kyhäilin pienen agiradan Keesputille. Ratamme koostui yhdestä putkesta ja kahdesta hypyn siivekkeestä joiden välistä "hypättiin". Putki sekä siivekkeet olivat ihan uusia tuttavuuksia. Putken laitoin tietenkin niin suoraksi ja lyhyeksi kuin mahdollista ja valmistauduin siihen, että Keesia saa putkeen maanitella ja houkutella muutaman tovin niin kuin Daimiakin silloin 4,5kk:n isässä piti.. Sain pentukoiran istumaan sekä odottamaan, tarkoituksenani sinä aikana suoristaa ja viimeistellä putken pidikkeet.. Odota-käsky petti ja pentukoira juoksi jo putkesta ulos kun selän ehdin kääntää. Jäi sitten mun suunnittelemat totuttelut tekemättä, Keesi hoiti ne itse :) Piti vielä toistot tehdä, että eihän nyt varmasti ollut mikään vahinko tms. ja putkeen tuo pyyhälsi edelleen tuhatta ja sataa, sieltä kirmasti sitten sata lasissa hakemaan palkkaa. Putkeen irtoamisesta tulee tuskin tällekään neidille ongelmaa, irtosi jo ekoissa "treeneissä" reilusta kolmesta metristä.. :) Siivekkeitä ei varmasti edes huomannut, kunhan vaan lentävän hanskan perässä meni.. Hurjan hauskaa meillä oli sen reilun 30min. ajan mitä hallilla kahdestaan oltiin, on tuo vaan valtavan reipas pentukoira :)

Daimin kanssa käytiin viime sunnuntaina Kemissä kaamosrallissa kokeilemassa miltä ne agikisat taas tuntuukaan yli 7kk:n kisatauon jälkeen.. Junkohalli on mahtava kisapaikka ja mahtava kisafiilis oli meillä molemmilla. Samukin lähti tsemppariksi. Eka rata mentiin rallatellen rallia ja 2 rimaa roiski kun minä kaahasin, enkä odotellut koiraa. Rimojen lisäksi joku kämmi kävi kepeille mentäessä ja Daimi puski väärään keppiväliin, uusintayritys ok. Yhteistuloksena siis 15vp ja sijoitus 8/14. Ihanneaika alittui keppien uusinnasta huolimatta 1,74 sekunnilla. Rauno Virran suunnitelemalla radalla etenemisnopeus oli 3,3m/sekunnissa ja meillä nopeutta riitti 3,41m/s kämmeistä huolimatta. Ihan jees rata kaikenkaikkiaan :) Ratapiirros radasta täällä
. Toinen rata mentiin sitten Tuomo Pajarin suunnittelemana, tosi kiva rata, joka jo tutustumisella tuntui nollaradalle. Sai käännellä ja väännellä koiraa, siispä juuri passeli meille. Rata alkoikin aivan loistavasti, Daimi oli tosi kivasti kuulolla, radalle tulikin sillä ihanalla asenteella mikä sillä on aikaisemminkin ollut: Jee jee, putkia, jee jee, mennään jo! Ratapirros täällä. Rata sujui suunnitelmani mukaan aina esteelle nro.8 saakka, jonka rima tuli alas Daimin hypätessä sen ihan kauhean huonosti. Siinäpä se nolla sitten menikin, mutta loppurata oli tosi hyvä, hypyt siistejä ja kepit aivan loistavat.. Tutustumisessa suunnittelin tekeväni kepit koiran oikealta puolelta, tark. varmistaa suoritus, vaan kun se vitonen jo kerran napsahti, niin päätin sitten leikata koiran takana kepeillä koiran vasemmalle puolelle ja treenata tätä leikkausta samalla. Homma pelitti tosi hyvin ja Daimi suoritti kepit tosi varmasti vaikka jäin reilusti taakse. Ei haitannut se vitonenkaan enää tuossa vaiheessa yhtään ;) Vaan kun tulokset tuli ja selvisi että tehtiin kisan nopein rata, niin kyllähän se vitonen taas suoraan sanottuna vitutti. Etenemisnopeus radalla Pajarin suunnitelman mukaan 3,3m/sek, meillä 3,87m/sek. Ihanneaika alittui 6,97sekunnilla. Plaah. Viimeinen rata oli taas Rauno Virran käsialaa ja hyppyrata oli kyseessä. Hyppäristä en odottanut kummempia, kunhan selvittäisiin putkiansoista ja tiukasta ihanneajasta. Helppo rata muutoin. Rimat roiskittiin niin kuin tyylillemme uskollisesti aina. Eka rima omaa syytä, toinen koiran piikkiin. Eli yhteistulos 10vp ja hyvä mieli: selvittiin putkiansoista ;) Ratapiirros täällä. Radan 2.nopein aika, heti bortsun jälkeen. Eli ei nollia meille Kemistä tällä kertaa, kokeillaan omissa kisoissa ensi lauantaina metsästää niitä uudelleen.

Nyt siivoilemaan ja odottelemaan tyttöjen illan tottistreenejä :)

Ei kommentteja: